Kapustový šalát

Recept na jedlo Kapustový šalát od <> zo dňa . Recept zaujal 12 161 ľudí.

Kapustový šalát

O recepte

  • jednoduchá príprava
  • 6 porcií

Potrebujeme

  • 1/2 hlávky bielej kapusty
  • 6 malých mrkvičiek alebo 3 väčšie
  • 1 kaleráb
  • 1/4 menšieho zeleru
  • 0,5dcl olivového oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • šťava z 1/2 menšieho citróna

Postup prípravy

1)  Zeleninu si očistíme a začneme strúhať na strúhadle s väčšími otvormi. Zeler môžeme strúhať aj na strúhadle s menšími otvormi.




2)  Pripravíme si zálievku z oleja, soli, mletého čierneho korenia a citrónovej šťavy.




3)  Zálievku vlejeme do misy s nastrúhanou zeleninou. Premiešame, necháme odležať a opäť premiešame. Zelenina postupne pustí šťavu a tá sa spojí so zálievkou.




4)  Šalát je vhodný ako príloha k pečenému mäsu, ale môže byť aj ako samostatné jedlo. Vtedy je vhodné podávať ho s celozrnným chlebom alebo pečivom.

Doporučujem pridať nakrájanú reďkovku a mladú jarnú cibuľku.


Páči sa vám tento recept? Podporte nás!


Hodnotenie

Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!