Kapustový šalát

Kapustový šalát

O recepte...


počet porcií 6
čas prípravy 15 min
čas varenia, pečenia neuvedené
jedlo na: desiata, olovrant, večera

Recept


Čo potrebujeme:

  • 1/2 hlávky bielej kapusty
  • 6 malých mrkvičiek alebo 3 väčšie
  • 1 kaleráb
  • 1/4 menšieho zeleru
  • 0,5dcl olivového oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • šťava z 1/2 menšieho citróna

Postup prípravy:

Zeleninu si očistíme a začneme strúhať na strúhadle s väčšími otvormi. Zeler môžeme strúhať aj na strúhadle s menšími otvormi.




Pripravíme si zálievku z oleja, soli, mletého čierneho korenia a citrónovej šťavy.




Zálievku vlejeme do misy s nastrúhanou zeleninou. Premiešame, necháme odležať a opäť premiešame. Zelenina postupne pustí šťavu a tá sa spojí so zálievkou.




Šalát je vhodný ako príloha k pečenému mäsu, ale môže byť aj ako samostatné jedlo. Vtedy je vhodné podávať ho s celozrnným chlebom alebo pečivom.

Doporučujem pridať nakrájanú reďkovku a mladú jarnú cibuľku.

Pridal používateľ dňa . Recept zaujal 6201 ľudí.

Hodnotenie

Tento recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor na tento recept ako prvý!

Pridať hodnotenie

Nebol nájdený žiadny tovar.
Napíšte nám na obchod@biocesta.sk a my sa pokúsime uvedený tovar zabezpečiť. Ďakujeme!


KOMPLETNÁ PONUKA TOVARU


Naspäť Verzia pre tlač