Kapustový šalát
Recept na jedlo Kapustový šalát od <Jana Struková> zo dňa . Recept zaujal 12 455 ľudí.
O recepte
- jednoduchá príprava
- 6 porcií
Potrebujeme
- 1/2 hlávky bielej kapusty
- 6 malých mrkvičiek alebo 3 väčšie
- 1 kaleráb
- 1/4 menšieho zeleru
- 0,5dcl olivového oleja
- soľ
- mleté čierne korenie
- šťava z 1/2 menšieho citróna
Postup prípravy
1) Zeleninu si očistíme a začneme strúhať na strúhadle s väčšími otvormi. Zeler môžeme strúhať aj na strúhadle s menšími otvormi.
2) Pripravíme si zálievku z oleja, soli, mletého čierneho korenia a citrónovej šťavy.
3) Zálievku vlejeme do misy s nastrúhanou zeleninou. Premiešame, necháme odležať a opäť premiešame. Zelenina postupne pustí šťavu a tá sa spojí so zálievkou.
4) Šalát je vhodný ako príloha k pečenému mäsu, ale môže byť aj ako samostatné jedlo. Vtedy je vhodné podávať ho s celozrnným chlebom alebo pečivom.
Doporučujem pridať nakrájanú reďkovku a mladú jarnú cibuľku.
Páči sa vám tento recept? Podporte nás!
Hodnotenie
Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!