Celozrnný koláč so slivkami

Zdroj: Ravita s.r.o.
Recept na jedlo Celozrnný koláč so slivkami od <> zo dňa . Recept zaujal 7 553 ľudí.

Celozrnný koláč so slivkami

O recepte

  • stredne náročná príprava
  • 8 porcií

Potrebujeme

  • Na cesto – celozrnnú múku Ravita, olej, práškový cukor, droždie, mlieko, soľ, vajíčko.

  • Na posýpku – maslo, trstinový cukor Ravita, vanilkový cukor, múka a slivky.

Postup prípravy

1)  Do misky dáme 15 lyžíc celozrnnej múky, 3 lyžice práškové cukru a štipku soli. Pripravíme si kvások z 1,5dcl mlieka, ½ droždia, 1 lyžici kryštálového cukru a štipku soli. Do misky pridáme 4 lyžice oleja a 1 vajíčko, pridáme kvások a vypracujeme cesto, ak je cesto príliš riedke, pridajte trošku múky.


Cesto dáme vykysnúť na teplé miesto, posypeme múkou aby sa nám netvorila kôrka na ceste a prikryjeme handrou. Slivky si vykôstkujeme, umyjeme a pocukrujeme aby nám pustili šťavu.


Cesto si po vykysnutí premiesime a dáme ešte kysnúť na 20 minút. Počas tejto doby si pripravíme posýpku - zohrejeme si maslo v mikrovlnke tak na 5 sekúnd a vypracujeme s 5 lyžičkami cukru, 2 lyžičkami múky a 1 balíčkom vanilkového cukru, ak budete dávať ovocie s kompótu nedávajte toľko cukru aby ste koláč nepresladili. Posýpku dajte do chladničky na 30 minút aby stuhla.


Na plech dáme papier na pečenie a vymastíme hlavne okraje plechu, aby sa nám nepripiekol. Cesto na plechu porostierame rovnomerne a posypeme vanilkovým cukrom. Poukladáme slivky a posypeme ich vanilkovým cukrom. Dáme piecť na 180°C a po 30 minútach postrúhame posýpku a ešte 20 minút pečieme.



Páči sa vám tento recept? Podporte nás!


Hodnotenie

Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!