Špaldový cheesecake s hnedým cukrom

O recepte

  • neuvedené
  • 8 porcií

Potrebujeme

  • Cesto:
  • 120 g masla
  • 200g klasických bebe keksov
  • 1 PL hnedého cukru

  • Plnka:
  • 500g jemného tvarohu
  • 200 ml mascarpone
  • 180g hnedého cukru
  • 2 PL špaldovej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • trocha citrónovej štavy a kôry
  • 2 vajcia + 1 žĺtok

Postup prípravy

1)  Cesto: V panvici si roztopíme maslo a rozdrvené keksy s cukrom v ňom dôkladne premiešame tak, aby čo najviac nasiakli a spojili sa v cesto. Zmes dáme do vymastenej a špaldovou múkou vysypanej tortovej formy a dôkladne roztlačíme rukami, môžeme vyformovať aj boky. Vložíme do predhriatej rúry a pri 160°C pečieme asi 10 minút.


Tvaroh krátko rozmixujeme, postupne pridávame zmes cukru, múky, vanilku, šťavu a kôru z citróna, pridáme vajcia a nakoniec mascarpone, mixujeme do nadýchanej plnky.


Plnku vylejeme na predpečené cesto a pečieme najprv pri 200°C asi 10 min. , potom teplotu znížime na 120 a pečieme asi 20 min. Po vychladnutí dáme na cesto ovocie jahody, alebo zmes jahôd, ríbezle, čučoriedky - podľa chuti a polejeme podľa návodu červenou želatínou.


Koláč pripravujeme večer pred podávaním aby pekne stuhol.



Páči sa vám tento recept? Podporte nás!


Hodnotenie

Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!

Na poskytovanie služieb využívame cookies. Prechádzaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií