Špaldový cheesecake s hnedým cukrom
Zdroj: Ravita s.r.o.
Recept na jedlo Špaldový cheesecake s hnedým cukrom od <Ravita s.r.o> zo dňa . Recept zaujal 9 992 ľudí.
O recepte
- neuvedené
- 8 porcií
Potrebujeme
- Cesto:
- 120 g masla
- 200g klasických bebe keksov
- 1 PL hnedého cukru
- Plnka:
- 500g jemného tvarohu
- 200 ml mascarpone
- 180g hnedého cukru
- 2 PL špaldovej múky
- 1 vanilkový cukor
- trocha citrónovej štavy a kôry
- 2 vajcia + 1 žĺtok
Postup prípravy
1) Cesto: V panvici si roztopíme maslo a rozdrvené keksy s cukrom v ňom dôkladne premiešame tak, aby čo najviac nasiakli a spojili sa v cesto. Zmes dáme do vymastenej a špaldovou múkou vysypanej tortovej formy a dôkladne roztlačíme rukami, môžeme vyformovať aj boky. Vložíme do predhriatej rúry a pri 160°C pečieme asi 10 minút.
Tvaroh krátko rozmixujeme, postupne pridávame zmes cukru, múky, vanilku, šťavu a kôru z citróna, pridáme vajcia a nakoniec mascarpone, mixujeme do nadýchanej plnky.
Plnku vylejeme na predpečené cesto a pečieme najprv pri 200°C asi 10 min. , potom teplotu znížime na 120 a pečieme asi 20 min. Po vychladnutí dáme na cesto ovocie jahody, alebo zmes jahôd, ríbezle, čučoriedky - podľa chuti a polejeme podľa návodu červenou želatínou.
Koláč pripravujeme večer pred podávaním aby pekne stuhol.
Páči sa vám tento recept? Podporte nás!
Hodnotenie
Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!