Ovocný koláč zo špaldovej múky

O recepte

  • jednoduchá príprava
  • 8 porcií

Potrebujeme

  • 3 hrnčeky špaldovej hladkej múky /objem 125ml/
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 1 hrnček hnedého cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 vajíčka
  • 1 hrnček oleja
  • 1 hrnček mlieka
  • škoricový cukor na posypanie
  • ovocie nakrájané na kúsky /čerstvé, rozmrazené, zavárané/
  • olej a jemná strúhanka na vymastenie a vysypanie formy

Postup prípravy

1)  Ak robíme koláč v koláčovej forme, použijeme hrnček s objemom 125ml. Ak dávame koláč na plech, hrnček s objemom 300ml a prášok do pečiva dáme celý balíček.


Zmiešame múku a prášok do pečiva a pridáme ostatné suroviny.

Mixérom vymiešame cesto.





2)  Nalejeme do vymastenej a vysypanej formy.

Ovocie poukladáme navrch a posypeme škoricovým cukrom.





3)  Pečieme v teplovzdušnej rúre cca 30min na 180 stupňov. Dôležité je, aby bolo cesto upečené aj pod ovocím.







Varianty: 1. kakaový koláč - pridáme polievkovú lyžicu kakaa /nie Granka/ 2. kokos + kúsky ananásu 3. posýpka na vrch - polohrubá múka,práškový cukor,maslo - s prstami vymiesiť a posypať koláč pred vložením do rúry


Páči sa vám tento recept? Podporte nás!


Hodnotenie

Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!

Na poskytovanie služieb využívame cookies. Prechádzaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií