Tehla s čokoládou

O recepte

  • stredne náročná príprava
  • neznámy počet porcií

Potrebujeme

  • 6 vajec
  • 100g práškového cukru
  • 140g ml. vlašských orechov
  • 60g bezlepkových piškót (alebo bezlepková strúhanka)
  • 80g palmového tuku
  • 2 PL kakaa

  • 80g práškového cukru
  • 50g palmového tuku
  • 2 PL ml. orechov
  • kyslý lekvár
  • 2PL prášk. cukru
  • 1PL palm. tuku
  • 1PL kakaa
  • 1-2PL ryžového mlieka

Postup prípravy

1)  Cesto: 6 žĺtok vymiešame s práškovým cukrom a 3PL horúcej vody do penista. Pridáme palmový tuk a znova vymiešame. Postupne pridávame kakao, orechy a rozdrvené piškóty alebo strúhanku.


Nakoniec jemne len vareškou vmiešame tuhý sneh zo 6 bielok. Do snehu pridáme trochu cukru, aby bol pevnejší (asi 1 pol. lyžicu). Formu na biskupský chlebík (hranatú) vymastíme palm.tukom alebo olejom. Vylejeme cesto a pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút. Vyklopíme, necháme vychladnúť, rozrežeme pozdĺžne na 2 časti, potrieme kyslým lekvárom a krémom a polejeme polevou. Možeme ozdobiť polovicami orechov a pokrájať na rezy.


Poleva: Všetko dáme do malého kastrólika a vo vodnom kúpeli vymiešame a rozpustíme. Mlieko pridávame podľa hustoty. Ak by sa poleva zrazila, treba tiež pridať pár kvapiek mlieka alebo vody.


Krém: Najprv si horúcou vodou sparíme orechy a necháme vychladnúť. Cukor a palmový tuk vymiešame, pridáme sparené orechy a vymiešame. Môžeme pridať pár kvapiek rumovej arómy.



Páči sa vám tento recept? Podporte nás!


Hodnotenie

Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!

Na poskytovanie služieb využívame cookies. Prechádzaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií