Tehla s čokoládou

Recept na jedlo Tehla s čokoládou od <> zo dňa . Recept zaujal 13 488 ľudí.

Tehla s čokoládou

O recepte

  • stredne náročná príprava
  • neznámy počet porcií

Potrebujeme

  • 6 vajec
  • 100g práškového cukru
  • 140g ml. vlašských orechov
  • 60g bezlepkových piškót (alebo bezlepková strúhanka)
  • 80g palmového tuku
  • 2 PL kakaa

  • 80g práškového cukru
  • 50g palmového tuku
  • 2 PL ml. orechov
  • kyslý lekvár
  • 2PL prášk. cukru
  • 1PL palm. tuku
  • 1PL kakaa
  • 1-2PL ryžového mlieka

Postup prípravy

1)  Cesto: 6 žĺtok vymiešame s práškovým cukrom a 3PL horúcej vody do penista. Pridáme palmový tuk a znova vymiešame. Postupne pridávame kakao, orechy a rozdrvené piškóty alebo strúhanku.


Nakoniec jemne len vareškou vmiešame tuhý sneh zo 6 bielok. Do snehu pridáme trochu cukru, aby bol pevnejší (asi 1 pol. lyžicu). Formu na biskupský chlebík (hranatú) vymastíme palm.tukom alebo olejom. Vylejeme cesto a pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút. Vyklopíme, necháme vychladnúť, rozrežeme pozdĺžne na 2 časti, potrieme kyslým lekvárom a krémom a polejeme polevou. Možeme ozdobiť polovicami orechov a pokrájať na rezy.


Poleva: Všetko dáme do malého kastrólika a vo vodnom kúpeli vymiešame a rozpustíme. Mlieko pridávame podľa hustoty. Ak by sa poleva zrazila, treba tiež pridať pár kvapiek mlieka alebo vody.


Krém: Najprv si horúcou vodou sparíme orechy a necháme vychladnúť. Cukor a palmový tuk vymiešame, pridáme sparené orechy a vymiešame. Môžeme pridať pár kvapiek rumovej arómy.



Páči sa vám tento recept? Podporte nás!


Hodnotenie

Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!