Tehla s čokoládou
Recept na jedlo Tehla s čokoládou od <Erik Chudý> zo dňa . Recept zaujal 13 488 ľudí.
O recepte
- stredne náročná príprava
- neznámy počet porcií
Potrebujeme
- 6 vajec
- 100g práškového cukru
- 140g ml. vlašských orechov
- 60g bezlepkových piškót (alebo bezlepková strúhanka)
- 80g palmového tuku
- 2 PL kakaa
- 80g práškového cukru
- 50g palmového tuku
- 2 PL ml. orechov
- kyslý lekvár
- 2PL prášk. cukru
- 1PL palm. tuku
- 1PL kakaa
- 1-2PL ryžového mlieka
Postup prípravy
1) Cesto: 6 žĺtok vymiešame s práškovým cukrom a 3PL horúcej vody do penista. Pridáme palmový tuk a znova vymiešame. Postupne pridávame kakao, orechy a rozdrvené piškóty alebo strúhanku.
Nakoniec jemne len vareškou vmiešame tuhý sneh zo 6 bielok. Do snehu pridáme trochu cukru, aby bol pevnejší (asi 1 pol. lyžicu). Formu na biskupský chlebík (hranatú) vymastíme palm.tukom alebo olejom. Vylejeme cesto a pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút. Vyklopíme, necháme vychladnúť, rozrežeme pozdĺžne na 2 časti, potrieme kyslým lekvárom a krémom a polejeme polevou. Možeme ozdobiť polovicami orechov a pokrájať na rezy.
Poleva: Všetko dáme do malého kastrólika a vo vodnom kúpeli vymiešame a rozpustíme. Mlieko pridávame podľa hustoty. Ak by sa poleva zrazila, treba tiež pridať pár kvapiek mlieka alebo vody.
Krém: Najprv si horúcou vodou sparíme orechy a necháme vychladnúť. Cukor a palmový tuk vymiešame, pridáme sparené orechy a vymiešame. Môžeme pridať pár kvapiek rumovej arómy.
Páči sa vám tento recept? Podporte nás!
Hodnotenie
Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!