Rozmarínové rizoto

O recepte

  • jednoduchá príprava
  • 4 porcií

Potrebujeme

  • ryža natural
  • rezance zo sójového mäsa
  • trochu sušených húb
  • cibuľa
  • voda alebo vývar
  • 1 dcl bieleho vína
  • morská soľ
  • extra panenský olivový olej
  • čerstvý rozmarín
  • trochu citrónovej šťavy

Postup prípravy

1)  Sójové mäso si pripravíme podľa návodu a necháme naboptnať. Na panvicu dáme olej a nadrobno nakrájanú cibuľu. Opražíme do sklovita. Prisypeme ryžu a dôkladne ju osmahneme, aspoň 3 - 4 minúty, podlejeme, osolíme, prikryjeme a na miernom ohni dusíme. Trvá to trochu dlhšie ako pri bežnej ryži. Občas ju premiešame. Pridáme k nej hríby a podlejeme vínom. Ešte dusíme. Medzitým na druhej panvici zo všetkých strán opečieme sójové mäso. Musí byť chrumkavé. Keď je ryža už takmer hotová, pridáme k nej sójové mäso, čerstvý rozmarín a citrónovú šťavu. Premiešame a necháme ešte chvíľu na miernom ohni, aby sa všetky chute spojili.


Páči sa vám tento recept? Podporte nás!


Hodnotenie

Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!

Na poskytovanie služieb využívame cookies. Prechádzaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií