Zavárané lečo

O recepte

  • jednoduchá príprava
  • 20 porcií

Potrebujeme

  • Paradajka
  • Cibuľa
  • Paprika
  • Sladká paprika mletá
  • Soľ
  • Olej

Postup prípravy

1)  Umyjeme si paradajky, papriky.

2)  Ošúpem cibuľu. Nakrájam na väčšie kúsky. Papriku na pásiky a paradajky na mesiačiky. Pripravím si 5 dkg soli / 3 pol.lyžice./Balíček sladkej peknej červenej,mletej papriky.

3)  Nalejeme si 3 dcl stolového oleja.

Nechám rozohriať a pridám cibuľku,orestujem.

Potom pridám papriku.Posolím.Prikryté nechám dusiť asi 15-20 minút. Zavarane leco je v plnom prúde a môžeme pokračovať v postupe prípravy receptu.


4)  Keď mi v rajnici obsah papriky a cibule klesne asi o jednu tretinu,pridám pokrájané paradajky.Takto ich nechám spolu variť.Keď paradajky pustia šťavu a sú už na pól uvarené,

Rozmiešam si v deci vody,sáček s paprikou.Tým zalejem celú masu.Neodporúčam len suchou paprikou zasypať.Jednak by sa vám pekne rovnako nerozptýlila a naopak,lečo by vám začalo prihárať.


5)  Keď mi v hrnci obsah papriky a cibule klesne asi o jednu tretinu,pridám pokrájané paradajky.Takto ich nechám spolu variť.Keď paradajky pustia šťavu a sú už na pól uvarené,Rozmiešam si v deci vody,sáček s paprikou.Tým zalejem celú masu.Neodporúčam len suchou paprikou zasypať.Jednak by sa vám pekne rovnako nerozptýlila a naopak,lečo by vám začalo prihárať.

Potom si zapnem el.rúru spodný aj vrchný ohrev na 180 0C.Do trištvrte výšky hlbokého plechu nalejem teplú vodu,a poukladám poháre s lečom.Z tejto dávky by vám mali vojsť na raz všetky poháre. Nechám sterilizovať dvadsať minút.Pohár by mal byť po tejto dobe veľmi horúci-no nie vrieť! Povyberám ich a nechám 5 minút odpočívať. Pripravím si čistú utierku a prenesiem poháre hore dnom na ne.Takto to robím pri každej sterilizácii. Vidím na utierke,či niekde z pohára zaváranina nevyteká.

A tu je už koniec mojej práce.Kontróla pohárikov dopadla dobre.Už ich len poukladať do regálu k ostatným zaváraninám.Miesto som im už urobila.



Páči sa vám tento recept? Podporte nás!


Hodnotenie

Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!

Na poskytovanie služieb využívame cookies. Prechádzaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií