Morčacie mäso na čínsky spôsob

O recepte

  • jednoduchá príprava
  • 3 porcií

Potrebujeme

  • 300-500g morčacích pŕs
  • 1 cibuľa
  • zeler
  • 3-4 šampióny
  • zelené fazuľky
  • sladká chilli omáčka
  • sôjová omáčka
  • korenie Jemná čína od Kotányi

Postup prípravy

1)  Morčacie mäso nakrájame na jemné plátky. Zeler nakrájame na tenké hranolčeky. Cibuľu nakrájame na plátky. Môžeme pridať akúkoľvek ďalšiu zeleninu podľa chuti - pór, mrkvu a pod.




2)  Na panvici so štipkou oleja orestujeme postupne plátky cibule, zeler, huby, fazuľky. Pridáme mäso a prudko restujeme asi 5 minút. Stále miešame a mäsko otáčame, aby neprihorelo a aby sa zavrelo zo všetkých strán.




3)  Pridáme vodu, aby bol dostatok šťavy. Pridáme chilli omáčku, korenie na čínu a ďalšie korenie a soľ podľa chuti. Necháme prevariť.




4)  Pridáme sójovú omáčku a opäť necháme prevariť.




5)  Podávame s ryžou alebo chlebom.

Rýchle a chutné jedlo, deti ho milujú.


Páči sa vám tento recept? Podporte nás!


Hodnotenie

Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!

Na poskytovanie služieb využívame cookies. Prechádzaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií