Hydinové lasagne
Recept na jedlo Hydinové lasagne od <elka> zo dňa . Recept zaujal 8 372 ľudí.
O recepte
- stredne náročná príprava
- 4 porcií
Potrebujeme
- 8 plátkov lasagní
- 300g mletého hydinového mäsa
- paradajkové pyré
- 1 cibuľa
- 80g mozzarelly
- kečup
- mletá sladká červená paprika
- mleté čierne korenie
- 50g ementálu
- 30g eidamu
- olej
- soľ
- petržlen
Postup prípravy
1) Nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji. Pridáme najemno pomleté hydinové mäso, osolíme ho, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme mletou sladkou červenou paprikou a spolu opečieme.
Ochutíme kečupom, pridáme paradajkové pyré, premiešame a pod pokrievkou udusíme domäkka. Odstavíme z ohňa a do mäsa prisypeme najemno postrúhaný eidam.
Plátky lasagní pripravíme podľa návodu. Na dno vymastenej zapekacej misy dáme plátok cesta a potrieme ho mäsovou plnkou. Takto postupujeme až do naplnenia misy a skončíme cestom.
Ementál nahrubo postrúhame, zmiešame s kúskami pokrájanej mozarelly a vrchné cesto posypeme syrom. Vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme. Posypeme lístkami petržlenovej vňate a podávame so šalátom.
Páči sa vám tento recept? Podporte nás!
Hodnotenie
Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!