Pečené kurča na soli

Recept na jedlo Pečené kurča na soli od <> zo dňa . Recept zaujal 19 066 ľudí.

Pečené kurča na soli

O recepte

  • jednoduchá príprava
  • 4 porcií

Potrebujeme

  • 1 stredne veľké kurča (1,4-1,5kg)
  • 1kg soli
  • provensálske korenie
  • drvená rasca

Postup prípravy

1)  Kurča umyjeme, rozrežeme na 2 polovice a osušíme (napr. kuchynskou utierkou). Na pekáč rovnomerne vysypeme 1 kg soli. Kurča opatrne položíme na soľ, mierne osolíme, posypeme drvenou rascou a provensálskym korením (alebo iným obľúbeným korením, podľa chuti).


Pečieme 90 minút v predhriatej rúre na 170°C. Počas pečenia dvierka neotvárame, ani kurča nepodlievame a pod.


Po dopečení kurča opatrne vyberieme, očistíme zospodu od prebytočnej soli a mňam...



Páči sa vám tento recept? Podporte nás!


Hodnotenie

K tomuto receptu sa doteraz vyjadrili 2 návštevníci. Priemerná známka 5 z 5.

produktuproduktuproduktuproduktuproduktu
My k tomu zvykneme kúpiť cesnačky. Potom má hody celá rodina :)
Anonym, 08.05.2012

produktuproduktuproduktuproduktuproduktu
Koža chrumkavá, šťavnaté mäsko sa oddeľuje od kosti, no nemá to chybu.
Anonym, 15.02.2012