Vianočné perníky bez lepku

Zdroj: Ravita s.r.o.
Recept na jedlo Vianočné perníky bez lepku od <> zo dňa . Recept zaujal 12 439 ľudí.

Vianočné perníky bez lepku

O recepte

  • stredne náročná príprava
  • neznámy počet porcií

Potrebujeme

  • 600g bezlepkovej múky (400 MIX B + 200g FARINY)
  • 200 g hnedého cukru
  • 3 vajcia
  • 200g medu (tekutý)
  • 100g masla
  • 100g pomletých orechov
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1 ČL postrúhanej citrónovej kôry
  • klinčeky
  • aníz a badyán – pomleté na mlynčeku na mak (1 čajová lyžička)

Postup prípravy

1)  Múku, prášok do pečiva, cukor, pomleté orechy a koreniny premiešame, pridáme vajíčka, med, maslo a vypracujeme tuhé cesto, ktoré dáme do chladničky odpočívať na 1-2 hodiny (najlepšie do druhého dňa).


Cesto rozvaľkáme a formičkami vykrajujeme rôzne motívy. Ukladáme na pekáč, na ktorom máme papier na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v elektrickej rúre 10 min. pri 200°C.


Vychladnuté zdobíme podľa fantázie (bielková, čokoládová poleva a iné).


Bielková poleva: 1 bielok vyšľaháme, pridávame postupne práškový cukor (120g) a pár kvapiek citrónu. Polevu dáme do igelitového sáčku, urobíme malú dierku (najlepšie špendlíkom, špáratkom...) a zdobíme, môžeme posypať čokoládovou alebo farebnou ryžou.



Páči sa vám tento recept? Podporte nás!


Hodnotenie

Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!