Vianočné perníky bez lepku

O recepte

  • stredne náročná príprava
  • neznámy počet porcií

Potrebujeme

  • 600g bezlepkovej múky (400 MIX B + 200g FARINY)
  • 200 g hnedého cukru
  • 3 vajcia
  • 200g medu (tekutý)
  • 100g masla
  • 100g pomletých orechov
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1 ČL postrúhanej citrónovej kôry
  • klinčeky
  • aníz a badyán – pomleté na mlynčeku na mak (1 čajová lyžička)

Postup prípravy

1)  Múku, prášok do pečiva, cukor, pomleté orechy a koreniny premiešame, pridáme vajíčka, med, maslo a vypracujeme tuhé cesto, ktoré dáme do chladničky odpočívať na 1-2 hodiny (najlepšie do druhého dňa).


Cesto rozvaľkáme a formičkami vykrajujeme rôzne motívy. Ukladáme na pekáč, na ktorom máme papier na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v elektrickej rúre 10 min. pri 200°C.


Vychladnuté zdobíme podľa fantázie (bielková, čokoládová poleva a iné).


Bielková poleva: 1 bielok vyšľaháme, pridávame postupne práškový cukor (120g) a pár kvapiek citrónu. Polevu dáme do igelitového sáčku, urobíme malú dierku (najlepšie špendlíkom, špáratkom...) a zdobíme, môžeme posypať čokoládovou alebo farebnou ryžou.



Páči sa vám tento recept? Podporte nás!


Hodnotenie

Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!

Na poskytovanie služieb využívame cookies. Prechádzaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií