Drožďové knedlíčky s tofu do polievok

Zdroj: ALFA BIO
Recept na jedlo Drožďové knedlíčky s tofu do polievok od <> zo dňa . Recept zaujal 9 503 ľudí.

Drožďové knedlíčky s tofu do polievok

O recepte

  • neuvedené
  • neznámy počet porcií

Potrebujeme

  • 200g čerstvého droždia
  • 3 lyžice oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžička majoránky
  • 100g údeného tofu
  • plátok masla
  • 3 lyžice sójovej drte
  • 3 dcl zeleninového vývaru
  • 3 lyžice strúhanky
  • krupica
  • 1 vajce
  • soľ

Postup prípravy

1)  Sójovú drť namočíme na pol hodiny do zeleninového vývaru. Cibuľu nakrájanú na kocky a pretlačený cesnak opražíme na oleji, pridáme droždie a na miernom ohni ho necháme rozpustiť. Pridáme nabobtnanú drť, plátok masla a odstavíme zo sporáka.

Do vychladnutej zmesi pridáme vajce, majoránku, soľ, tofu nastrúhané najemno a strúhanku. Zahustíme krupicou a vypracujeme tuhú hmotu, z ktorej tvarujeme guľky.

Varíme ich 7 –10 minút v slanej vode alebo priamo v zeleninovom vývare.



Páči sa vám tento recept? Podporte nás!


Hodnotenie

Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!