Drožďové knedlíčky s tofu do polievok
Zdroj: ALFA BIO
Recept na jedlo Drožďové knedlíčky s tofu do polievok od <Alfabio> zo dňa . Recept zaujal 9 503 ľudí.
O recepte
- neuvedené
- neznámy počet porcií
Potrebujeme
- 200g čerstvého droždia
- 3 lyžice oleja
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- mleté čierne korenie
- 1 lyžička majoránky
- 100g údeného tofu
- plátok masla
- 3 lyžice sójovej drte
- 3 dcl zeleninového vývaru
- 3 lyžice strúhanky
- krupica
- 1 vajce
- soľ
Postup prípravy
1) Sójovú drť namočíme na pol hodiny do zeleninového vývaru. Cibuľu nakrájanú na kocky a pretlačený cesnak opražíme na oleji, pridáme droždie a na miernom ohni ho necháme rozpustiť. Pridáme nabobtnanú drť, plátok masla a odstavíme zo sporáka.
Do vychladnutej zmesi pridáme vajce, majoránku, soľ, tofu nastrúhané najemno a strúhanku. Zahustíme krupicou a vypracujeme tuhú hmotu, z ktorej tvarujeme guľky.
Varíme ich 7 –10 minút v slanej vode alebo priamo v zeleninovom vývare.
Páči sa vám tento recept? Podporte nás!
Hodnotenie
Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!