Mramorová karamelová torta s čokoládou

Recept na jedlo Mramorová karamelová torta s čokoládou od <> zo dňa . Recept zaujal 11 060 ľudí.

Mramorová karamelová torta s čokoládou

O recepte

  • stredne náročná príprava
  • 12 porcií

Potrebujeme

  • Na cesto potrebujeme:
  • 4 vajcia
  • 200g práškového cukru
  • 150ml oleja
  • 100ml horúcej vody
  • 250g hladkej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 lyžičky kakaa

  • Na plnku potrebujeme:
  • 1 kondenzované mlieko Salko
  • 200g masla

  • Na polevu potrujeme:
  • 125ml šlahačkovej smotany
  • 100g čokolády na varenie

Postup prípravy

1)  CESTO: Vajíčka s práškovým cukrom vyšľaháme do hustej peny. Pridáme vodu a olej.

Rukou vmiesime hladkú múku, v ktorej sme predtým vmiešali prášok do pečiva.

Z cesta oddelíme cca 1/3, ktorú prifarbíme kakaom.

Do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy postupne lyžičkami vkladáme cesto, vždy 2 lyžice svetlého cesta a 1 lyžicu kakaového cesta. Pečieme 25-30 minút vo vyhriatej rúre na 180 °C.


PLNKA: Konzervu s kondenzovaným mliekom varíme vo vode 2 a 1/2 hodiny. Vychladenú konzervu s týmto karamelom zmiešame s maslom na hladký krém.

Plnkou natrieme jednotlivé vrstvy, ktoré nám vznikli rozrezaním korpusu.


POLEVA: smotanu miešame s rozpustenou čokoládou na miernom ohni. Hneď ako začne vrieť, odstavíme. Pomiernom ochladení ňou potrieme tortu.


Tortu tiež môžeme posypať mletými vlašskými orechami.


Páči sa vám tento recept? Podporte nás!


Hodnotenie

Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!