Lasagne s hovädzím mäsom

O recepte

  • jednoduchá príprava
  • 4 porcií

Potrebujeme

  • 500g hovädzieho mäsa
  • 200g pasírované paradajky
  • lasagne pláty 12 kusov
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1,5 dcl červeného vína (nepovinné)
  • soľ
  • čierne korenie
  • oregano
  • kečup na dochutenie
  • 1 bobkový list

  • Na bešamelovú omáčku potrebujeme:
  • 50g masla
  • 50g hladkej múky
  • 6 dcl mlieka
  • 120g nastrúhaného tvrdého syra
  • štipka muškátového orieška

Postup prípravy

1)  V osolenej vriacej vode uvaríme lasagne pláty. Necháme odtiecť.


Na suchej panvici orestujeme mäso, osolíme, okoreníme, pridáme víno, pasírované paradajky, kečup, bobkový list a miešame cca 20 minút. Odstavíme.


Na masle zapražíme múku, zalejeme mliekom a stále miešame, aby nevznikali hrudky. Po zhustnutí odstavíme a vmiešame nastrúhaný syr a muškátový oriešok.


Nádobu vymastíme olejom, poukladáme 4 pláty cestovín, na to dáme mäso a bešamel. Opakujeme 3x, na vrchu zostáva bešamel.


Pečieme v predhriatej teplovzdušnej rúre na 180°C cca 20 minút, kým bešamel na vrchu nezhnedne.


















Páči sa vám tento recept? Podporte nás!


Hodnotenie

Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!

Na poskytovanie služieb využívame cookies. Prechádzaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií