Lasagne s hovädzím mäsom
Recept na jedlo Lasagne s hovädzím mäsom od <Jana Struková> zo dňa . Recept zaujal 9 856 ľudí.
O recepte
- jednoduchá príprava
- 4 porcií
Potrebujeme
- 500g hovädzieho mäsa
- 200g pasírované paradajky
- lasagne pláty 12 kusov
- 1 strúčik cesnaku
- 1,5 dcl červeného vína (nepovinné)
- soľ
- čierne korenie
- oregano
- kečup na dochutenie
- 1 bobkový list
- Na bešamelovú omáčku potrebujeme:
- 50g masla
- 50g hladkej múky
- 6 dcl mlieka
- 120g nastrúhaného tvrdého syra
- štipka muškátového orieška
Postup prípravy
1) V osolenej vriacej vode uvaríme lasagne pláty. Necháme odtiecť.
Na suchej panvici orestujeme mäso, osolíme, okoreníme, pridáme víno, pasírované paradajky, kečup, bobkový list a miešame cca 20 minút. Odstavíme.
Na masle zapražíme múku, zalejeme mliekom a stále miešame, aby nevznikali hrudky. Po zhustnutí odstavíme a vmiešame nastrúhaný syr a muškátový oriešok.
Nádobu vymastíme olejom, poukladáme 4 pláty cestovín, na to dáme mäso a bešamel. Opakujeme 3x, na vrchu zostáva bešamel.
Pečieme v predhriatej teplovzdušnej rúre na 180°C cca 20 minút, kým bešamel na vrchu nezhnedne.
Páči sa vám tento recept? Podporte nás!
Hodnotenie
Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!