Francúzske zemiaky
Recept na jedlo Francúzske zemiaky od <Jana Struková> zo dňa . Recept zaujal 18 145 ľudí.
O recepte
- jednoduchá príprava
- 4 porcií
Potrebujeme
- 1kg zemiakov /najlepšie varný typ A/
- 6 vajec
- 2 kyslé smotany
- soľ
- olej a jemná strúhanka na vysypanie formy
Postup prípravy
1) Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka. Vajíčka uvaríme natvrdo. Po vychladnutí ošúpeme.
2) Formu alebo pekáč vymažeme olejom a vysypeme strúhankou. Krájame zemiaky na kolieska a na krájači vajíčok si rozkrojíme vajíčka.
3) Do pekáča ukladáme zemiaky. Keď je dno pokryté, osolíme a uložíme tri vajíčka. Rozotrieme jednu kyslú smotanu. Proces opakujeme. Vrchnú vrstvu tvoria zemiaky. Ak nám ešte zostanú, môžeme ich poukladať po bokoch.
4) Zemiaky vložíme do rúry zohriatej na 2OO°C a zapekáme cca 30 min. Orientujeme sa podľa farby vrchnej vrstvy. Pred dokončením môžeme povrch posypať strúhaným syrom.
5) Necháme mierne vychladnúť, podávame s uhorkou, kečupom alebo zeleninovým šalátom
Páči sa vám tento recept? Podporte nás!
Hodnotenie
Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!