Losos na masle

O recepte

  • jednoduchá príprava
  • 4 porcií

Potrebujeme

  • 500 g čerstvého lososa
  • 30 g masla
  • soľ
  • citrón
  • bylinky – oregáno ,tymián
  • zeleninová obloha

Postup prípravy

1)  Prvým krokom je lososa pripraviť a vykostiť

.


2)  Lososa umyjeme a nakrájame na filety

3)  Osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, dochutíme bylinkami a necháme 10 minút odležať

4)  Na panvici zahrejeme maslo. Skúste vyskúšať prepustené maslo. Jeho výhodou je, že sa neprepaľuje

5)  Opekáme na strednej teplote z každej strany cca 3 minúty

Losos je výborným zdrojom bielkovín a omega 3 mastné kyseliny pre správnu funkčnosť srdca. Lososa pečieme na panvici na strane s kožou vtedy sa vám ryba nerozpadne.


Páči sa vám tento recept? Podporte nás!


Hodnotenie

Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!

Na poskytovanie služieb využívame cookies. Prechádzaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií