Tekvicová polievka s batátmi

Recept na jedlo Tekvicová polievka s batátmi od <> zo dňa . Recept zaujal 2 009 ľudí.

Tekvicová polievka s batátmi

O recepte

  • jednoduchá príprava
  • 4 porcií

Potrebujeme

  • Pol maslovej tekvice
  • 1 batát (sladký zemiak)
  • 4 mrkvy
  • 2 petržleny
  • 1 cibuľka
  • Lyžička olivového oleja
  • Lyžička kurkumy
  • Soľ

Postup prípravy

1)  Existuje mnoho spôsobov prípravy polievky z tekvice. Ak nemáte čas a chuť na polievku z pečenej tekvice, vyskúšajte náš rýchlejší recept.

Pripravenú zeleninu si ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. V hrnci a na oleji si dozlatista opražíme nadrobno nasekanú cibuľku.


2)  K opraženej cibuľke pridáme mrkvu, podusíme ju až dovtedy, kým nepustí farbu. K zafarbenej cibuľke s mrkvou pridáme zvyšok zeleniny a zalejeme ju vracou vodou. Voda by mala byť približne 3 cm nad povrchom zeleniny.

3)  Pridáme soľ a varíme až kým nám všetka zeleniny nezmäkne. Keď je zelenina mäkká, rozmixujeme ju tyčovým mixérom, podobne ako pri príprave hokkaido polievky.

4)  Rozmixovanú polievku vrátime späť na sporák, pridáme kurkumu a necháme prevariť ešte približne 3 minútky.

5)  Fantastická polievka je tak hotová za 30 minút. Dobrú chuť!

Pre mnohých je tekvicová polievka skutočnou lahôdkou, niektorí však tejto oranžovej zelenine ešte stále neprišli na chuť. My pre vás však máme veľmi jednoduchý a lahodný recept, ktorý by vás mohol presvedčiť, že tekvicová polievka môže byť skutočnou lahôdkou. Navyše, sezóna tekvíc sa nezadržateľne blíži, tak prečo sa nezasýtiť a nezahriať zároveň? Tekvicová polievka so sladkými zemiakmi určite poteší vaše chuťové poháriky, ale taktiež do vášho dňa prinesie aj trošku farieb jesene. Však nie nadarmo sa hovorí, že tekvica je kráľovnou jesene.


Páči sa vám tento recept? Podporte nás!


Hodnotenie

Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!