Lieň na šampiňonoch
Recept na jedlo Lieň na šampiňonoch od <elka> zo dňa . Recept zaujal 9 566 ľudí.
O recepte
- stredne náročná príprava
- 2 porcií
Potrebujeme
- lieňa (1 až 1,2 kg)
- 5-6 uvarených šampiňónov alebo bielych hríbov
- 70g masla (alebo 80 g oleja)
- 1/2 téglika smotany (alebo suchého bieleho vína)
- 1 pohára rybieho bujónu
- 3-4 kolieska citrónu
- čierne mleté korenie
- soľ
Postup prípravy
1) Lieňa ponoríme na 2 minúty do vriacej vody, potom ho zbavíme šupín a dbáme aby sme nepoškodili kožu, vypitveme, odrežeme plutvy, umyjeme.
Potom vedľa chrbtice urobíme hlboký rez, vyberieme kosti, osolíme a necháme odležať 20 minút. Na rozpálenom masle/oleji osmažíme rybu z oboch strán, po vytvorenie kôrky.
Potom preložíme lieňa do kastróla, pridáme maslo z rajnice, rybí bujón, smotanu alebo biele víno, korenie, varené hríby narezané na plátky, plátky citróna a zovrieme.
Rybu vyložíme na tanier obložíme varenými alebo smaženými zemiakmi.
Páči sa vám tento recept? Podporte nás!
Hodnotenie
Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!