Lieň na šampiňonoch

Recept na jedlo Lieň na šampiňonoch od <> zo dňa . Recept zaujal 9 566 ľudí.

Lieň na šampiňonoch

O recepte

  • stredne náročná príprava
  • 2 porcií

Potrebujeme

  • lieňa (1 až 1,2 kg)
  • 5-6 uvarených šampiňónov alebo bielych hríbov
  • 70g masla (alebo 80 g oleja)
  • 1/2 téglika smotany (alebo suchého bieleho vína)
  • 1 pohára rybieho bujónu
  • 3-4 kolieska citrónu
  • čierne mleté korenie
  • soľ

Postup prípravy

1)  Lieňa ponoríme na 2 minúty do vriacej vody, potom ho zbavíme šupín a dbáme aby sme nepoškodili kožu, vypitveme, odrežeme plutvy, umyjeme.


Potom vedľa chrbtice urobíme hlboký rez, vyberieme kosti, osolíme a necháme odležať 20 minút. Na rozpálenom masle/oleji osmažíme rybu z oboch strán, po vytvorenie kôrky.


Potom preložíme lieňa do kastróla, pridáme maslo z rajnice, rybí bujón, smotanu alebo biele víno, korenie, varené hríby narezané na plátky, plátky citróna a zovrieme.


Rybu vyložíme na tanier obložíme varenými alebo smaženými zemiakmi.



Páči sa vám tento recept? Podporte nás!


Hodnotenie

Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!