Lieň na šampiňonoch

O recepte

  • stredne náročná príprava
  • 2 porcií

Potrebujeme

  • lieňa (1 až 1,2 kg)
  • 5-6 uvarených šampiňónov alebo bielych hríbov
  • 70g masla (alebo 80 g oleja)
  • 1/2 téglika smotany (alebo suchého bieleho vína)
  • 1 pohára rybieho bujónu
  • 3-4 kolieska citrónu
  • čierne mleté korenie
  • soľ

Postup prípravy

1)  Lieňa ponoríme na 2 minúty do vriacej vody, potom ho zbavíme šupín a dbáme aby sme nepoškodili kožu, vypitveme, odrežeme plutvy, umyjeme.


Potom vedľa chrbtice urobíme hlboký rez, vyberieme kosti, osolíme a necháme odležať 20 minút. Na rozpálenom masle/oleji osmažíme rybu z oboch strán, po vytvorenie kôrky.


Potom preložíme lieňa do kastróla, pridáme maslo z rajnice, rybí bujón, smotanu alebo biele víno, korenie, varené hríby narezané na plátky, plátky citróna a zovrieme.


Rybu vyložíme na tanier obložíme varenými alebo smaženými zemiakmi.



Páči sa vám tento recept? Podporte nás!


Hodnotenie

Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!

Na poskytovanie služieb využívame cookies. Prechádzaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií