Raw Vegan Lasagne

O recepte

  • jednoduchá príprava
  • neznámy počet porcií

Potrebujeme

  • Na „Nudle“
  • aspoň 3 cukety
  • Celtic Morskú Soľ

  • Na „Omáčku“
  • Citrónová šťava
  • Soľ
  • Paradajky
  • Ďatle
  • Olivový olej

  • Na „Syr“
  • Soľ
  • Namočené (cez noc) Kešu
  • Olivový olej
  • Citrónová šťava

  • Budeš tiež potrebovať aspoň jednu (poriadnu) hrsť čerstvého špenátu.

Postup prípravy

1)  Ako urobiť Nudle: Dôkladne umy cukety. Nakrájaj ich na tenké pásiky. Môžeš to urobiť s nožom alebo škrabkou na zeleninu. Vlož nakrájané cukety do misy. Zľahka posyp soľou. Soľ vylúči z cukiet prebytočnú vodu a tak sa stane jemnou. Odlož stranou.


Ako urobiť Omáčku: Dôkladne umy paradajky. Vykroj zelený vrch a nakrájaj na štvrťky všetky paradajky. Vykôstkuj 5 alebo 6 ďatlí. Vytlač šťavu z tvojich citrónov. Do mixéra vlož: Paradajky, Ďatle, Citrónovú šťavu, Olivový olej, Soľ. Dôkladne zmixuj.


Ako urobiť Syr: Opláchni a vysuš namočené kešu. Vlož ich do kuchynského robota (alebo mixéra ako som to urobila ja ;D) spolu s: citrónovou šťavou, olivovým olejom, soľou. Konzistencia by mala byť ako syr ricotta alebo feta syr. Umy špenát dôkladne. Nakrájaj ho na malé tenké kúsky. Vždy kupuj organický a miestny špenát, ak je to možné.


Posolené cukety vylúčia veľa vody, takže budeš najprv potrebovať vyliať vodu. Do misy vlož vrstvu Cukiet, potom vrstvu Syru, potom vrstvu nakrájaného Špenátu a potom vrstvu Omáčky. Opakuj dokiaľ sa ti neminú všetky ingrediencie.



Páči sa vám tento recept? Podporte nás!


Hodnotenie

Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!

Na poskytovanie služieb využívame cookies. Prechádzaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií