Raw Vegan Lasagne
Recept na jedlo Raw Vegan Lasagne od <Erik Chudý> zo dňa . Recept zaujal 11 576 ľudí.
O recepte
- jednoduchá príprava
- neznámy počet porcií
Potrebujeme
- Na „Nudle“
- aspoň 3 cukety
- Celtic Morskú Soľ
- Na „Omáčku“
- Citrónová šťava
- Soľ
- Paradajky
- Ďatle
- Olivový olej
- Na „Syr“
- Soľ
- Namočené (cez noc) Kešu
- Olivový olej
- Citrónová šťava
- Budeš tiež potrebovať aspoň jednu (poriadnu) hrsť čerstvého špenátu.
Postup prípravy
1) Ako urobiť Nudle: Dôkladne umy cukety. Nakrájaj ich na tenké pásiky. Môžeš to urobiť s nožom alebo škrabkou na zeleninu. Vlož nakrájané cukety do misy. Zľahka posyp soľou. Soľ vylúči z cukiet prebytočnú vodu a tak sa stane jemnou. Odlož stranou.
Ako urobiť Omáčku: Dôkladne umy paradajky. Vykroj zelený vrch a nakrájaj na štvrťky všetky paradajky. Vykôstkuj 5 alebo 6 ďatlí. Vytlač šťavu z tvojich citrónov. Do mixéra vlož: Paradajky, Ďatle, Citrónovú šťavu, Olivový olej, Soľ. Dôkladne zmixuj.
Ako urobiť Syr: Opláchni a vysuš namočené kešu. Vlož ich do kuchynského robota (alebo mixéra ako som to urobila ja ;D) spolu s: citrónovou šťavou, olivovým olejom, soľou. Konzistencia by mala byť ako syr ricotta alebo feta syr. Umy špenát dôkladne. Nakrájaj ho na malé tenké kúsky. Vždy kupuj organický a miestny špenát, ak je to možné.
Posolené cukety vylúčia veľa vody, takže budeš najprv potrebovať vyliať vodu. Do misy vlož vrstvu Cukiet, potom vrstvu Syru, potom vrstvu nakrájaného Špenátu a potom vrstvu Omáčky. Opakuj dokiaľ sa ti neminú všetky ingrediencie.
Páči sa vám tento recept? Podporte nás!
Hodnotenie
Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!