Šošovicová jaternica

Zdroj: Ravita s.r.o.
Recept na jedlo Šošovicová jaternica od <> zo dňa . Recept zaujal 10 080 ľudí.

Šošovicová jaternica

O recepte

  • stredne náročná príprava
  • 4 porcií

Potrebujeme

  • 250g šošovice veľkozrnnej zn. Ravita
  • 150g pšena zn. Ravita
  • 1 cibuľa
  • cesnak
  • majoránka
  • saturejka
  • čierne korenie
  • soľ

Postup prípravy

1)  Šošovicu varíme bez soli, tak, aby bola polomäkká. Sparené pšeno (Pšeno - zalejeme horúcou vodou, potom necháme postáť zhruba 15 minút). Pridáme k šošovici a varíme do mäkka, potom pridáme ostatné prísady – cibuľu, cesnak, majoránku, saturejku, korenie a soľ podľa potreby.


Toto všetko dáme na plech a necháme 20 – 30 minút zapekať.


Výborná je k tomu kyslá kapusta.



Páči sa vám tento recept? Podporte nás!


Hodnotenie

Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!