Šošovicová jaternica
Zdroj: Ravita s.r.o.
Recept na jedlo Šošovicová jaternica od <Ravita s.r.o> zo dňa . Recept zaujal 10 080 ľudí.
O recepte
- stredne náročná príprava
- 4 porcií
Potrebujeme
- 250g šošovice veľkozrnnej zn. Ravita
- 150g pšena zn. Ravita
- 1 cibuľa
- cesnak
- majoránka
- saturejka
- čierne korenie
- soľ
Postup prípravy
1) Šošovicu varíme bez soli, tak, aby bola polomäkká. Sparené pšeno (Pšeno - zalejeme horúcou vodou, potom necháme postáť zhruba 15 minút). Pridáme k šošovici a varíme do mäkka, potom pridáme ostatné prísady – cibuľu, cesnak, majoránku, saturejku, korenie a soľ podľa potreby.
Toto všetko dáme na plech a necháme 20 – 30 minút zapekať.
Výborná je k tomu kyslá kapusta.
Páči sa vám tento recept? Podporte nás!
Hodnotenie
Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!