Cuketová ajurvédska polievka

O recepte

  • stredne náročná príprava
  • 4 porcií

Potrebujeme

  • 3 stredne veľké cukety
  • 3 zemiaky
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 1 ČL soli
  • 2 pretlačené strúčiky cesnaku
  • 1/2 ČL garam masaly alebo indickej rasce
  • 1/2 ČL kari korenia
  • 1/2 ČL sladkej červenej papriky
  • 1/2 ČL nastrúhaného ďumbiera (zázvora)
  • trošičku čierneho korenia
  • rastlinný olej

Postup prípravy

1)  Cibuľu nakrájame a zľahka opražíme na rastlinnom oleji. Pridáme zázvor, cesnak, papriku, soľ, kari korenie a ešte trošku opražíme, zaleje vodou a necháme variť kým nám nezmäkne cuketa aj zemiaky.


Psychicky sa pripravíme na úžasnú vôňu cesnaku, zázvora a kari korenia. Po dovarení umixujeme v mixéri na požadovanú konzistenciu. Pridáme trochu čierneho korenia podľa chuti.


Podávame teplú s pohánkovými, prípadne ovsenými vločkami s klíčkami; môžete nahradiť aj opraženým chlebom.



Páči sa vám tento recept? Podporte nás!


Hodnotenie

Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!

Na poskytovanie služieb využívame cookies. Prechádzaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií