Plnené paradajky s parmezánom
Zdroj: Ravita s.r.o.
Recept na jedlo Plnené paradajky s parmezánom od <Ravita s.r.o> zo dňa . Recept zaujal 9 247 ľudí.
O recepte
- stredne náročná príprava
- 4 porcií
Potrebujeme
- 6 mäsitých paradajok
- 200g polenty
- 350 ml vývaru
- 350 ml mlieka
- 40g masla
- 60g strúhaného parmezánu
- 60g píniových orieškov
- strúhaný muškátový oriešok
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup prípravy
1) Paradajky umyjeme, osušíme a vrchy zrežeme. Pomocou lyžičky vyberieme semienka.
Vývar mlieko a maslo privedieme do varu. Prisypeme polentu a krátko povaríme. Odstavíme z ohňa a za občasného miešania necháme 15 minút postáť.
Zatiaľ na suchej panvici orestujeme píniové oriešky.
Polentu ochutíme strúhaným muškátovým orieškom, soľou, korením, parmezánom a píniovými orieškami.
Ochutenou polentovou zmesou naplníme paradajky, poukladáme do zapekacej misy a dáme zapiecť na 15 minút do rúry vyhriatej na 180°C.
Plnené paradajky môžeme podávať so zeleninovým šalátom s jogurtovým dresingom alebo ako prílohu k mäsu.
Páči sa vám tento recept? Podporte nás!
Hodnotenie
Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!